Կաթիլային ոռոգման հիմնահարցերը և իրականացումը ՀՀ պայմաններում / Main issues on drip irrigation and its implementation under the RA conditions - Կոբելյան, Վահան Սուրիկի / Kobelyan Vahan (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան, 2011)
Ատենախոսության նպատակն է մշակել կաթիլային ոռոգման նախագծման, հաշվարկման և իրականացման հիմնական սկզբունքները Հայաստանի Հանրապետության պայմաններում / Целью диссертационной работы является разработка основных принципов проектирования, расчета и осуществления капельного орошения в условиях Республики Армения / The objective of the thesis work is to work out the main principle of designing, estimation and implementation of drip irrigation under the RA conditions
Զ.01.01 «Ընդհանուր երկրագործություն, հողագիտություն, ագրոքիմիա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ագրարային համալսարանի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար` Գ. Մ. Եղիազարյան : Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Է. Հ. Խաչատրյան, Հ. Կ. Պողոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Ակադեմիկոս Ի. Եղիազարովի անվան ջրային հիմնահարցերի և հիդրոտեխնիկայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Գյուղատնտեսական գիտություններ / Agriculture