Конституционное право граждан на личную (физическую) неприкосновенность в сфере применения биомедицинских и геномных технологий:содержание, реализация и защита в Российской Федерации / Քաղաքացիների անձնական(ֆիզիկական) անձեռնմխելիության սահմանադրական իրավունքը կենսաբժշկական և գենոմիական տեխնոլոգիաների կիրառման ոլորտում. բովանդակություն՝ իրացում և պաշտպանություն Ռուսաստանի Դաշնությունում / Constitutional right of citizens то personal pphysical) inviolability in the application of biomedical and genomic technologies:content, implementation and protection in the Russian Federation - Արեֆևա, Մարիա Սերգեյի / Arefieva Maria (Հայ-ռուսական համալսարան, 2023)
В содержании ст. 2 Конституции Российской Федерации провозглашено, что человек, его права свободы представляют собой высшую ценность / Սույն ատենախոսությունը նվիրված է մարդու ֆիզիկական անձեռնմխելիության հետազոտությանը որպես անձնական անձեռնմխելիության բաղադրիչ մաս / The dissertation is devoted to the study of human physical inviolability as a component of the right to personal inviolability, conducted through the prism of the analysis of the constitutional and legal maintenance of the integrity of the human body in the conditions of the use of modern biomedical technologies: transplantation of body parts in conditions of lifetime and posthumous donation, the implementation of reproductive technology of surrogacy
ԺԲ.00.02 «Հանրային իրավունք (սահմանադրական, վարչական, ֆինանսական, մունիցիպալ, բնապահպանական, եվրոպական իրավունք, պետական կառավարում)» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2023 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Սարատովի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Ա. Լիպչանսկայա ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ն. Գ. Սուքիասյան, Ս. Վ. Նարուտտո ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ փիլիսոփայության, սոցիոլոգիայի և իրավունքի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law