Մարմնական վնասվածքներ հասցնելու, ծեծի և խոշտանգման մոտիվացիոն առանձնահատկությւոնները / Motivational peculiarities of bodi injuries, beating abuse and tortures - Բարսեղյան, Արիստակես Վլադիմիրի / Barseghyan Aristakes (Երևանի պետական համալսարան, իրավաբանական ֆակուլտետ, 2005)
Հանցագործությունների դեմ արդյունավետ պայքարը յուրաքանչյուր պետության առաջնային խնդիրներից է / В диссертации предпринята попытка комплексного анализа мотивационных особенностей телесных повреждений, побоев и истязаний
ԺԲ.00.05 «Քրեական իրավունք և կրիմինալոգիա, քրեակատարողական իրավունք» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2005 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանի իրավաբանական ֆակուլտետի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Գրիգորյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Յ. Անտոնյան, Ա. Օսիկյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ փիլիսոփայության, սոցիոլոգիայի և իրավունքի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law