Исследование термодинамических и оптических свойств несколькочастичных систем в квантовых точках / Քվանտային կետերում մի քանի մասնիկային համակարգերի թերմոդինամիկական և օպտիկական հատկությունների ուսումնասիրումը - Մկրտչյան, Մհեր Արթուրի / Mkrtchyan Mher (ՀՀ ԿԳՄՍՆ Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարան, 2023)
В рамках адиабатического приближения построена теория межзонного и внутризонного магнитопоглощений в сильно-сплюснутой двояковыпуклой асимметричной линзообразной квантовой точке (КТ) / Ադիաբատական մոտավորության շրջանակներում կառուցվել է միջգոտիական և ներգոտիական մագնիսական կլանումների տեսությունը խիստ սեղմված երկուռուցիկ անհամաչափ ոսպնյակաձև քվանտային կետում (ՔԿ) / In the frame of the adiabatic approximation, a theory of interband and intraband magnetoabsorption in a strongly oblate biconvex asymmetric lensshaped QD is constructed
Ա.04.10 «Կիսահաղորդիչների ֆիզիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2023 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Ա. Սարգսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Կ. Հ. Ահարոնյան, Հ. Ա. Զաքարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ ֆիզիկական հետազոտությունների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics