ԳԲՀ տիրույթի դյուրակիր ռադիոլոկացիոն համակարգի մշակումը կենսա-բժշկական կիրառությունների համար / Development of portable microwave radar for biomedical applications - Հայրապետյան, Հայկ Գառնիկի / Hayrapetyan Hayk (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2012)
Ատենախոսության նպատակն է հետազոտել անընդհատ գործողության դոպլերային ռադիոլոկացիոն համակարգերի կառուցման առանձնահատկությունները, և կատարել կայանից ստացված ինֆորմացիայի մշակում և վերծանում, կայանը որպես ախտորոշման համակարգ կիրառելու համար / Бурный прогресс в современных микроволновых цифровых технологиях позволяет создавать малогабаритные переносные РЛС, которые могут быть применены в самых разнообразных гражданских областях, таких как чрезвычайные ситуации, биомедицина и даже в быту / Rapid advances in modern microwave and digital technology make it possible to create compact and portable radars, which can be used in a wide variety of civilian applications, such as emergency, biomedicine, and even in everyday life
Ա.04.03 «Ռադիոֆիզիկա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ ռադիոֆիզիկայի և էլեկտրոնիկայի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Տ. Վ. Զաքարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Կ. Առաքելյան, Ն. Ռ. Խաչատրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի կապի միջոցների գիտահետազոտական ինստիտուտ ; Ատենախոսություն՝ 101 էջ, սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics