ՀՀ-ում մաքսային արժեքի որոշման բարելավումը և դրա ազդեցությունը տնտեսության զարգացման վրա / Improvement of customs valuation in the RA and its influence on the economic development - Խաչատրյան, Մարե Վահանի / Khachatryan Mare (Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան, 2017)
Հետազոտության նպատակն է հետազոտելով ՀՀ մաքսային արժեքի որոշման մեխանիզմները՝ մշակել և ցույց տալ դրանց արդյունավետության բարձրացման ուղիները և բացահայտել ազդեցությունը ՀՀ տնտեսության զարգացման վրա / Представленная научно-исследовательская работа посвящена методам определения и изучению таможенной стоимости в РА и ее влияния на развитие экономики страны, a также выявлению недостатков и задач, существующих в сфере / The scientific research is devoted to customs valuation methods and mechanisms and its influence on the country's economic development, as well as to revealing the problems and imperfections in that field
Ը.00.03 «Ֆինանսներ, հաշվապահական հաշվառում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2017 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա․ Ա․ Հակոբյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ․ Լ․ Հարությունյան, Գ․ Հ․ Դարբինյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 161 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics