Характерные сдвиги уровней активностей металлопротеинов тканей млекопитающих и их регулирование при молибденовой и кадмиевой интоксикации / Կաթնասունների հյուսվածքների մետաղապրոտեինների մակարդակների և ակտիվությունների բնութագրական տեղաշարժերը և դրանց կարգավորումը մոլիբդենային և կադմիումային ինտոքսիկացիայի ժամանակ - Սիրականյան, Մարինե Սաշայի / Sirakanyan Marine (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Բունիաթյանի անվան կենսաքիմիայի ինստիտուտ, 2010)
Для аэробных организмов, включая человека других млекопитающих, одним из механизмов патогенеза является нарушение физиологического равновесия между системами продуцирования утилизации активных форм кислород / Առաջին անգամ համալիր կերպով որոշվել է մարդու, ցուլի և առնետների արյան, ինչպես նաև արյունից ստացված հակաօքսիդանտային ակտիվությամբ օժտված մետաղապրոտեինների (ՀԱՄ) և պրոօքսիդանտային ակտիվությամբ օժտված մետաղապրոտեինների (ՊԱՄ) մոլիբդենի և կադմիումի իոններով հարուցված օքսիդատիվ վնասման մոլեկուլային կենսաքիմիական մեխանիզմները կապված այդ մետաղապրոտեիններին բնորոշ քանակական և որակական փոփոխությունների հետ in vitro, ex vivo և in vivo (սուր և քրոնիկական ինտոքսիկացիայի ժամանակ)
Գ.00.04 «Կենսաքիմիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Հ. Բունիաթյանի անվան կենսաքիմիայի ինստիտուտի գիտական խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Ս. Սիմոնյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Գ. Վահրադյան, Է. Ս. Սեկոյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology