Հայերենի երաժշտական տերմինները 19-20-րդ դարերում - Մխիթարյան, Գայանե Մելիսի / Mkhitaryan Gayane (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 2000)
Տերմինի տեսության, տերմինաբանական բառապաշարի և տերմինաբանության կարգավորման հարցերը, հատկապես վերջին տասնամյակներում որոշակի տեղ են զբաղեցրել հայերենագիտական ուսումնասիրություններում / В ведении говорится о предмете и задачах исследования, обосновывается актуальность темы, теоретическая и практическая значимость работы, определяются ее цели и задачи
Ժ.02.01 «Հայոց լեզու» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2000 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվաբանության ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ե. Սարգսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ա. Գալստյան, Դ. Ս. Գյուրջինյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics