Գաղթականության խնդիրը Հայաստանի Հանրապետությունում (1918 թ. հունիս-1919 թ. մայիս) - Հայրապետյան, Կարեն Պավելի / Hayrapetyan Karen (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2006)
Մեծ Եղեռնը վերապրած և պատմական դաժան իրադարձությունների բովով անցած շուրջ 150 հազար արևմտահայ և 1918 թ. Արևելյան Հայաստան ներխուժած թուրքական բանակի բռնություններից մազապուրծ եղած մոտ 180 հազար արևելահայ փախստականներ ապաստան էին գտել նորաստեղծ Հայաստանի Հանրապետությունում / Целью данной диссертации является исследование проблемы беженцев Республике Армения в период с июня 1918 r. no май 1919 r.
Է.00.01 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Է. Ա. Զոհրաբյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Հ. Պետրոսյան, Ս. Ս. Միրզոյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History