Ցիսպլատինի ազդեցությունը պոլի (ԱԿՖ-ռիբոզ) պոլիմերազ 1-ի ակտիվության կարգավորման վրա տարբեր հասակի և սեռի առնետների լյարդի և ուրցագեղձի բջջակորիզներում / The impact of cisplatin on poly (ADP-ribose) polymeras 1 activity regulation in liver cell and thymocyte nuclei of rats of different age and sex - Ասատրյան, Անուշ Լևոնի / Asatryan Anush (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2016)
Աշխատանքը նվիրված է ցիսպլատինի ազդեցության ուսումնասիրությանը պոլի (ԱԿՖ-ռիբոզ) պոլիմերազ 1-ի (ՊԱՌՊ 1) ակտիվության կարգավորման վրա տարբեր հասակի և սեռի առնետների լյարդի և ուրցագեղձի բջջակորիզներում / В основе опухолеобразования лежит бесконтрольный рост той или иной клеточной популяции / In present study we investigated the role of sex-and age-dependent variables on PARP 1 activity in rat liver cell and thymocyte nuclei after in vivo treatment of rats with cisplatin
Գ.00.04 «Կենսաքիմիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Է. Ս. Գևորգյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Ս. Վարդանյան, Հ. Լ. Հայրապետյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 109 էջ, սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology