Состояние здоровья и «Качество жизни» лиц пожилого и старческого возраста (по материалам Республики Армения) / Մեծահասակների և ծերերի առողջության վիճակը և «Կյանքի որակը» (Հայստանի Հանրապետության նյութերով) - Բազարջյան, Ալեքսանդր Ալեքսանդրի / Bazarjyan Aleqsandr (ՀՀ ԱՆ ակադեմիկոս Ս. Խ. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտ, 2003)
Старение населения наиболее продолжительный революционный процесс нашего времени / Տվյալ աշխատանքը ուղղված է մեծահասակների առողջության և նրանց կյանքի որակի միջն փոխադարձ կապի ուսումնասիրությանը՝ առաջարկություններ և «Բարեկեցիկ ծերություն» հայեցակարգի մշակման նպատակով
ԺԴ.00.16 «Համաճարակաբանություն», ԺԴ.00.17 «Հանրային առողջություն և առողջապահության կազմակերպում» մասնագիտություններով բժշկական գիտությունների թեկնածուի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2003 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Ս. Խ. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավարներ՝ Վ. Ա. Դավիդյանց, Ա. Մ. Մինասյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Խ. Մայրապետյան, Ալ. Մ. Քուշկյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 32 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences