Новые аспекты при лечении переломов нижней челюсти в пределах зубного ряда / Ստորին ծնոտի՝ ատամնաշարի շրջանում կոտրվածքների բուժման նոր տեսանկյուններ / The new aspects in the treatment of mandible fractures within the dentition - Բակալյան, Վարդան Լևոնի / Bakalyan Vardan (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2004)
Лечение больных с переломами нижней челюсти до сих пор является одной из актуальных проблем современной челюстно-лицевой хирургии / Ստորին ծնոտի կոտրվածքներով հիվանդների բուժումը մինչ այժմ մնում է արդիական՝ կապված ստորին ծնոտի կոտրվածքների առաջացման և դրանց բուժման ընթացքում առաջացած բարդությունների բարձր հաճախականությամբ / Till now the treatment of mandible fractures is important, because of the high complication rate (12-36%)
ԺԴ.00.12 «Ստոմատոլոգիա» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատված է Մ. Հերացու անվան ԵՊԲՀ ստոմատոլոգիական ֆակուլտետի գիտական խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Վ. Զալյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Կ. Վ. Լալայան, Գ. Է. Խաչատրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԱՆ վնասվածքաբանության, օրթոպեդիայի և վերականգման կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences