Проблемы и тенденции изменения социальной стратификации современного армянского общества: гендерный анализ / Ժամանակակից հայ հասարակության սոցիալական շերտավորման հիմնախնդիրները և փոփոխության միտումները. գենդերային վերլուծություն - Շահնազարյան, Գոհար Նելսոնի / Shahnazaryan Gohar (Երևանի պետական համալսարան, 2004)
Трансформация общественных отношений, произошедшая нашем обществе за последнее десятилетие, привела не только к существенным изменениям стратификационной системы, но к формированию качественно нового процесса социальной мобильности / Աշխատանքի նպատակն է ժամանակակից հայ հասարակության սոցիալական շերտավորման գենդերային հիմնախնդիրների և փոփոխության միտումների ուսումնասիրությունը և վերլուծությունը
ԻԲ.00.03 «Միջին մակարդակի տեսություններ, սոցիալական կառույցներ, սոցիալական ինստիտուտներ և գործընթացներ» մասնագիտությամբ սոցիոլոգիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանի փիլիսոփայության, սոցիոլոգիայի փիլիսոփայության, սոցիոլոգիայի և հոգեբանության ֆակուլտետի խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ L. Հ. Հարությունյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Ա. Պողոսյան, Ա. Ա. Ադիբեկյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Սոցիոլոգիա / Sociology