Հողակոշտերի ռոտորային մանրիչով կարտոֆիլահանի մշակում և պարամետրերի հիմնավորում / Design and justification of the parameters in the potato harvester with rotary clod-crusher - Հայրապետյան, Հայկ Հմայակի / Hayrapetyan Hayk (ՀՀ ԿԳՄՍՆ Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան, 2021)
Կարտոֆիլահավաք մեքենաների կառուցվածքում օգտագործվող պասիվ ռոտացիոն կոշտամանրիչ-փոխակրիչները բավարար արդյունավետություն չեն ապահովում / Пассивные ротационные конвейерные комкоизмельчители, используемые в структуре картофелеуборочных машин, не обеспечивают достаточной эффективности, поскольку динамические силы, возникающие в ходе движения агрегата вследствие скатывания благодаря сцеплению их комкоизмельчителей с землей, недостаточны для полноценного измельчения комков / The passive rotary clod-crushers-conveyors constituting the structure of potato harvesting machines don't provide sufficient efficiency, since during the movement of the aggregate the dynamic forces resulted from the clod crusher clinging into the soil are not sufficient for the complete crushing of the soil clods due to its rolling motion
Ե.20.01 «Գյուղտնտեսական արտադրության մեքենայացում և մեքենաներ» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2021 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարանի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Պ. Թարվերդյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Պ. Ա. Տոնապետյան, Հ. Դ. ՄԿրտչյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ Շահումյանի «Ագրոսպասարկում» Բբը ; Սեղմագիր՝ 29 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology