Ծառաբույսերի օգտագործման պատմությունը Հայաստանի բնակավայրերի կանաչապատման մեջ - Աղաջանյան, Մարգարիտա Աշոտի / Aghajanyan Margarita (ՀՀ ԳԱԱ բուսաբանության ինստիտուտ, 2001)
Ներկայումս կանաչ շինարարության ճիշտ կազմակերպումը կապված է նոր խնդիրների հետ Հայաստանի հրատապ բնապահպանական հարցերի լուծման ուղղությամբ / Уровень культурного развития народа определяется наряду с другими показателями и традициями декоративного озеленения и искусственного лесоразведения
Գ.00.05 «Բուսաբանություն» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի ատենախոսություն ; Երևան-2001 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Վ. Հարությունյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Մ. Բարսեղյան, Ա. Ա. Գրրիգորյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիա ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology