Հերման Հեսսեի գրական-փիլիսոփայական համակարգը՝ ըստ «Ուլունքախաղ» վեպի / Literature-philosophical system of Hermann Hesse by "The glass Bead game" - Սիմյան, Տիգրան Սերժիկի / Simian Tigran (Երևանի պետական համալսարան, 2005)
Ուսումնասիրվել են Հ. Հեսսեի գրական-փիլիսոփայական համակարգին վերաբերող հարցերը և դրանց առանձնահատկությունները / Предлагаемая диссертационная работа посвящена исследованию романа "Игра в бисер" Германа Гессе, одному из ярких немецких писателей первой половины XX века / The offered work is the research of "The glass Bead game" the noveI by Hermann Hesse, one of the brightest German writers of the first half of the 20-th century
Ժ.01.07 «Արտասահմանյան գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2005 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանի արտասահմանյան գրականության և տեսության ամբիոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Ա. էդոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ե. Վ. Կարաբեգովա, Ա. Հ. Առաքելյան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies