Изучение влияния двуспиральной рибонуклеиновой кислоты и нуклеината натрия на восстановительные процессы при некоторых патологических состояниях в эксперименте / Երկպարուրային ռիբոնուկլեինաթթվի և նատրիումի նուկլեինատի ազդեցության փորձարարական ուսումնասիրությունը որոշ ախտաբանական վիճակների վերականգնողական գործընթացների վրա - Ավետիսյան, Իրինա Վլադիմիրի / Avetisyan Irina (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2009)
Изыскание внедрение принципиально новых по существу методических подходов, нацеленных на терапию многочисленных болезненных состояний организма главным образом его раневых поражений термического радиационного происхождения с применением средств мощного иммуномодулирующего, иммуностимулирующего иммунокорригирующего действия, является проблемой первостепенной важности, что послужило значительным стимулом для начала данного исследования, особо подчеркивающего биологическую значимость фосфолипидов (ФЛ) как важнейших факторов, ответственных за стабилизацию и поддержание нормальных уровней иммунологического регулирования / Փորձարարական սպիտակ առնետների մոտ, արյան և սրտմկանի տարբեր հատվածներում, ճառագայթային և ջերմային վնասվածքների պայմաններում, արձանագրվել են ֆոսֆոլիպիդների զանազան առանձնատեսակների որակաքանակական վառ արտահայտված խանգարումներ
Գ.00.04 «Կենսաքիմիա» մասնագիտությամբկենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Օրգանական և դեղագործական քիմիայի գիտա-տեխնոլոգիական կենտրոնի Ա. Լ. Մնջոյանի անվան նուրբ օրգանական քիմիայի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Կ. Գ. Ղարագյոզյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ա. Բաջինյան, Ռ. Մ. Սրափիոնյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայկական պետական ագրարային համալսարան ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology