Մաստիտով հիվանդ կենդանիների հայտնաբերումը /իդենտիֆիկացումը/ և նրանց կաթի ազդեցությունը «Կյաշք» կաթնամթերքի որակի վրա / The identification of animals suffered from mastitis and the influence of milk on the quality of stomereg le "Kyaksh" milk product - Մոհամմադ, Ամին Համիդի Փուր / Mohammad Amin (Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան, 2012)
Բնակչության աճի ներկայիս պայմաններում ավելի շատ է զգացվում առողջ և էկոլոգիապես մաքուր սննդի կարիք և մեծ ուշադրոււթյուն է հատկացվում սննդային արժեքի պահպանմանը: Ոչ միայն ուննդի արտադրանքի քանակն է կարևոր, այլ նաև տվյալ սննդի որակը և էկոլոգիական վիճակը / Мастит широко распространен среди лактирующего скота и наносит огромный экономический ущерб животноводческим хозяйствам. При маститах снижаются молочная продуктивность, биологическая и пищевая ценность, технологическое и санитарное качество молока и молочных продуктов / Mastitis is wide spread among lactating animals and cause great economic damage to the animal-breading economies. Mastitis cause the decrease of milk productivity, biological and food value, technical and sanitary quality of milk and milk products
Ե.18.02 «Կենդանական ծագման մթերքների վերամշակման և արտադրության տեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ագրարային համալսարանի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Ա. Բեգլարյան Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ի. Սահրադյան ; Գ. Սերոբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Սննդամթերքի անվտանգության ոլորտի ռիսկերի գնահատման և վերլուծության գիտական կենտրոն» ՊՈԱԿ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology