Клинико-патогенетическая характеристика и фармакотерапия ремоделирования миокарда при кардиоренальном синдроме / Միոկարդի ռեմոդելավորման կլինիկական և ախտաբանական բնութագիրն ու ֆարմակոթերապիան կարդիոռենալ համախտանիշի / Clinical and pathogenetic characteristics and pharmacotherapy of myocardial remodeling in cardiorenal syndrome - Մինասյան, Արմինե Միքայելի / Minasyan Armine (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2014)
Кардиоренальный синдром — относительно новый термин, введенный для описания острой и хронической сопутствующей патологии сердца и почек, при которой первичное нарушение одного из этих двух органов часто приводит к вторичной дисфункции или повреждению другого / Կարդիոռենալ համախտանիշը համեմատաբար նոր տերմին է, որը ներկայացվել է սրտի և երիկամի սուր և քրոնիկ համակցված հիվանդությունը նկարագրելու համար, որտեղ այս երկու օրգաններից մեկի առաջնային խանգարումը հաճախ հանգեցնում է երկրորդական դիսֆունկցիայի կամ մյուսի վնասվածքի / Cardiorenal syndrome is a relatively new term introduced to describe the acute and chronic comorbidity of heart and kidney, where primary disorder of one of these two organs often results in secondary dysfunction or injury of the other one
ԺԴ.00.03 «Ներքին հիվանդություններ» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարանում ; Գիտական խորհրդատու՝ Հ. Ս. Միսակյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Վ. Գուրգենյան, Ա. Ա. Սարգսյան, Գ. Ջ. Վարդանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Ռ. Յոլյանի անվան արյունաբանական կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 34 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences