Լյարդի որոշ ֆունկցիաների փոփոխությունը հորթերի բրոնխոպնևմոնիայի դեպքում և նրա կարգավորիչ թերապիան - Եսայան, Տիգրան Երջանիկի / Yesayan Tigran (Հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիա, 2003)
Շնչական ուղիների ոչ վարակիչ հիվանդությունները, ընդհանրապես, և, մասամբ, բրոնխոպնևմոնիան, լայն տարածում են գտել ինչպես մեր հանրապետության, այնպես էլ արտասահմանյան երկրների անասնապահական տնտեսություններում / В составе внутренних незаразных заболеваний у сельскохозяйственных животных, неспецифическая бронхопневмония у молодняка крупного poгaтого скота, является одной из распространённых болезней
ԺԶ.00.01 «Կենդանիների ներքին ոչ վարակիչ հիվանդությունների ախտորոշում և բուժում» մասնագիտությամբ անասնաբուժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2003 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիայում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Վ. Մանասյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ե. Ե. Տերտերյան, Ա. Ռ. Մկրտչյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳՆ «Անասնաբուծության և անասնաբուժության գիտական կենտրոն» ՊՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 18 էջ։
Keywords: Անասնաբուժություն / Veterinary