Разработка автоматизированной системы социологических исследований / Սոցիոլոգիական հետազոտությունների ավտոմատացված համակարգի մշակում - Սահակյան, Հայկ Գրիգորի / Sahakyan Hayk (Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան, 2003)
Автоматизированные системы социологических исследований, основанные на применении компьютерных технологий, повысили с одной стороны эффективность и качество проведения социологических исследований, понизили продолжительность сбора, обработки и классификации изучаемых объектов, однако, с другой стороны, обусловили необходимость математизации социологии / Մշակված են սոցիալական գործընթացների մոդելավորման մեթոդներ, ինչպես նաև սոցիոլոգիական պատկերների համարժեքության դասերի տրոհման ալգորիթմներ
Ե.13.02 «Ավտոմատացման համակարգեր» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2003 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում (ՀՊՃՀ) ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Հ. Առաքելյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Շ. Ե. Բոզոյան, Ա. Ա. Ադիբեկյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հաշվողական տեխնիկայի և ինֆորմատիկայի Հայկական գիտահետազոտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems