Մասնագետների պատրաստման որակի հիմնախնդրի լուծումը նախնական մասնագիտական (արհեստագործական) կրթության բարեփոխումների գործընթացում / Solving the problem of training in the process of reform of initial vocational training - Խաչատրյան, Վարուժան Նորիկի / Khachatryan Varuzhan (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2014)
Ժամանակակից սոցիալ-տնտեսական իրավիճակը թելադրում է ՆՄԿ որակի բարձրացման անհրաժեշտություն: Կրթության արդիականացման հայեցակարգում առանցքային դրույթ է այն, որ կրթական քաղաքականության գլխավոր խնդիրը կրթության որակի ապահովումն է՝ անձի պահանջմունքներին, հասարակության և պետության ներկա և հեռանկարային պահանջներին համապատասխան / Повышение качества начального профессионального образования (НПО) в нынешних условиях социально экономического развития страны становится злободневной проблемой / Improving the quality of initial vocational education (IVE) in the current conditions of social and economic development of the country becomes a key issue
ԺԳ.00.01 «Մանկավարժության տեսություն և պատմություն» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Հ. Պետրոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Բ. Սողոյան, L. Խ. Միլիտոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն` Վանաձորի Հ. Թումանյանի անվան պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy