Խորխե Իկասան և լատինաամերիկյան սոցիալական վեպը / Jorge Icaza and the Latin-American social novel - Ղազարյան, Քրիստինա Լաերտի / Ghazaryan Kristina (ՀՀ ԳԱԱ Մ․ Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 2016)
Աշխատանքը նվիրված է լատինաամերիկյան գրականության կարևոր շրջափուլերից մեկի՝ 20-րդ դարի 20-30-ական թվականների սոցիալական վեպին և այդ գրական փուլի նկատելի դեմքերից էկվադորցի գրող Խորխե Իկասայի ստեղծագործության ուսումնասիրությանը / Работа посвящена исследованию латиноамериканского социального романа 20-30 годов 20 века и творчества одного из его ярких представителей эквадорского писателя Хорхе Икасы / The dissertation is devoted to the study of the social novel of the 1920-1930s, which is one of the most important periods in the Latin-American phases, as well as to the analyses of the work by one of the most prominent figures of that period, Ecuadorian writer Jorge Icaza
Ժ.01.07 «Արտասահմանյան գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ․ Ա․ Էդոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Կ․ Ռ․ Մատինյան, Տ․ Ս․ Կարապետյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարան ; Սեղմագիր՝ 29 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies