Разработка методов и средств исследования напряженного состояния легкожелезобетонных конструкций при стационарных и случайных воздействиях с оценкой риска их эксплуатации / Թեթև երկաթբետոնե կոնստրուկցիաների լարվածային վիճակի հետազոտման եղանակների և միջոցների մշակումը ստացիոնար և պատահական ազդեցությունների դեպքում՝ դրանց շահագործման ռիսկի գնահատումով - Վաղարշակյան, Էդգար Վաղարշակի / Vagharshakyan Edgar (Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարան, 2009)
Современные сооружения в основном выполнены на базе железобетонных конструкций (ЖБК) на легких заполнителях / Աշխատանքում կատարված է ամրանի և բետոնի շաղկապման պրոցեսի հետազոտման հայտնի տեսական և փորձարարական մեթոդների վերլուծություն
Ե.23.01 «Շինարարական կոնստրուկցիաներ, շենքեր, կառույցներ և շինարարական նյութեր» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ա. Վեսելով ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ա. Համբարձումյան, Վ. Ռ. Իսրաելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Հայնախագիծ» ԲԲԸ ; Սեղմագիր՝ 18 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology