Метрологические основы проектирования автоматизированных систем учета и управления распределением жидких продуктов в резервуарах / Տարողություններում հեղուկ նյութերի հաշվառման և բաշխման կառավարման ավտոմատացված համակարգերի նախագծման չափագիտական հիմունքները - Կյուրեղյան, Սերգեյ Գրիգորի / Kyureghyan Sergey (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարան, 1994)
Количественный учет жидких продуктов осуществляют прямыми или косвенными измерениями их массы в потоке или в емкостях / Աշխատանքի արդյունքը հանդիսանում է տարողություններում հեղուկ նյութերի զանգվածի չափման սարքավորումների, հաշվառման և բաշխման կառավարման ավտոմատացված համակարգերի նախագծման չափագիտական հիմունքների ստեղծման խոշոր: գիտատեխնիկական պրոբլեմի լուծումը
Ե.13.05 «Հաշվողական մեքենաներ, համալիրներ, համակարգեր, ցանցեր, դրանց տարրերը և սարքավորումները» և Ե.11.16 «Տեղեկատվական և չափման համակարգեր (արդյունաբերություն)» մասնագիտություններով տեխնիկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1994 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարանում ; Գիտական խորհրդատու՝ Ա. Ա. Տեր-Խաչատուրով : Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Պ. Մ. Հերունի, Թ. Ա. Նալչաջյան, Զ. Ա. Մելիքյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման խնդիրների ինստիտուտ, ԵՊՀ ; Սեղմագիր՝ 43 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems; Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology