Չար ոգիները հայ ժողովրդական զրույցներում․ Տեսակների դասակարգումն ըստ գործառույթների / The evil spirits in armenian folk stories. Classification according to their functions - Գալստյան, Հասմիկ Հենրիկի / Galstyan Hasmik (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 2021)
Սույն աշխատանքը նվիրված է հայ ժողովրդական զրույցներում առկա ստորին առասպելաբանական կերպարների ուսումնասիրությանը, դրանց խմբավորման և դասակարգման խնդիրներին / Диссертация посвящена исследованию персонажей низшей мифологии, существующих в армянских народных сказаниях, проблеме их группировки и классификации / The present thesis is devoted to the studies of characters of the lower mytholo gy, which exists in the Armenian folk stories, and to the problem of their classification and grouping
Ժ.01.05 «Բանահյուսություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2021 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Հնագիտության և՛, ազգագրության ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Թ. Լ. Հայրապետյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Շ. Սարգսյան, Տ. Ս. Դալալյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 29 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies