Особенности архитектурно-планировочной организации ереванского метрополитена / Երևանի մետրոպոլիտենի ճարտարապետահատակագծային առանձնահատկությունները - Մինասյան, Գայանե Մկրտիչի / Minasyan Gayane (Երևանի ճարտրապետության և շինարարության պետական համալսարան, 2005)
Урбанистические принципы, лежащие в основе системы метрополитена, дали толчок к рождению принципиально новой архитектуры- архитектуры андеграунда, что позволило не только по-новому взглянуть на возможность освоения подземных пространств городов, но и сэкономить ценнейшие городские территории / Աշխատանքը բաղկացած է ներածությունից, երեք գլուխներից ընդհանուր եզրակացություններից, օգտագործված գրականության ցանկից և գրաֆիկական մասից
ԺԸ.00.01 «Ճարտարապետություն» մասնագիտությամբ ճարտարապետության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2005 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Թ. Ծ. Խաչատրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ջ. Պ. Թորոսյան, Ա. Ա. Առուստամյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Երևաննախագիծ» ինստիտուտ ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 18 էջ։
Keywords: Ճարտարապետություն / Architecture