Исследование слабо выраженных особенностей сверхпроводимости с применением новых радиочастотных методов / Գերհաղորդականության թույլ արտահայտված առանձնահատկությունների ուսումնասիրումը ռադիոհաճախականային նոր մեթոդների կիրառումով - Գևորգյան, Սամվել Գերասիմի / Gevorgyan Samvel (ՀՀ ԳԱԱ ֆիզիկայի կիրառական պրոբլեմների ինստիտուտ, 2010)
Конец 20-ого и начало 21-ого столетий это время новых подходов к производству, распределению и сбережению энергии / Ատենախոսությունը նվիրված է գերհաղորդականության արտահայտված (բայց, երևույթի էության ընկալման իմաստով էական) առանձնահատկությունների բացահայտմանն ու ուսումնասիրմանը աշխատանքում ստեղծված միաշերտ, հարթ կոճով ինքնագեներատորի նոր փորձարարական ուղղության կիրառումով
Ա.04.07 «Կոնդենսացված վիճակի ֆիզիկա» և Ա.04.09 «Ցածր ջերմաստիճանների ֆիզիկա և գերհաղորդականություն» մասնագիտություններով ֆիզիկա-մաթեմատիկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Կ. Գ. Թրունի, Ռ. Տ. Մալխասյան, Վ. Ֆ. Գանտմախեր ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Ա. Ի. Ալիխանյանի անվան Երևանի ֆիզիկայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 40 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics