Мочекаменная болезнь у детей в Армении: характеристика этиологических факторов / Միզաքարային հիվանդությունը երեխաների մոտ Հայաստանում. պատճառաբանական գործոնների բնորոշում / Etiology of urolithiasis in children in Armenia - Արիկյանց, Նինա Աշոտի / Arikyanc Nina (ՀՀ ԱՆ առողջապահության ազգային ինստիտուտ, 2000)
Мочекаменная болезнь (МКБ) является одной из наиболее древних и широко распространенных заболеваний человека / Միզաքարային հիվանդությունը լայն տարածում ունի ամբողջ աշխարհում / Urolithiasis-in children has a wide geographic variation, being low in Western countries and considerably higher in the Near and Far East
ԺԴ.00.06 «Մանկաբուժություն» բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2000 ; Աշխատանքը պատրաստվել է ՀՀ ԱՆ Ա. Խ. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտում (բազա «Արաբկիր» բժշկական կենտրոն) ; Գիտական ղեկավարներ՝ Ա. Ս. Բաբլոյան, Ա. Ա. Սարգսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ա. Աստվածատրյան, Ի. Գ. Աղաջանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական բժշկական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences