Defects and remnants of lattice effects in 2d critical Ising model / Երկչափ կրիտիկական Իզինգի մոդելի դեֆեկտներն ու մնացորդային ցանցային էֆեկտները / Дефекты и остаточные решеточные эффекты в двумерной критической модели Изинга - Պողոսյան, Արմեն Ռուբիկի / Poghosyan Armen (Ա. Ի. Ալիխանյանի անվան ազգային գիտական լաբորատորիա (Երևանի Ֆիզիկայի Ինստիտուտ), 2019)
In this thesisthe Ising model in two dimensions with special toroidal boundary conditions is analyzed / Այս ատենախոսությունում ուսումնասիրվել է հատուկ տորային եզրային պայմաններով երկչափ Իզինգի մոդելը / В диссертационной работе проанализирована модель Изинга в двух измерениях со специальными тороидальными граничными условиями
Ա.04.02 «Տեսական Ֆիզիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2019 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Ա. Ի. Ալիխանյանի անվան ազգային գիտական լաբորատորիայի (ԵրՖԻ) գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ն. Իզմաիլյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ն. Անանիկյան, Տ. Հակոբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Ի. Ջավախիշվիլու անվան Թբիլիսիի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics