Խաչիկ Դաշտենցի վիպասանությունը - Հովիվյան, Գայանե Լևոնի / Hovivyan Gayane (ՀՀ ժողովրդական կրթության և գիտության պետական կոմիտեի Խ. Աբովյանի անվան աշխատանքային կարմիր դրոշի շքանշանակիր հայկական պետական մանկավարժական ինստիտուտ, 1991)
Աշխատանքի նպատակը պայմանավորված է Խաչիկ Դաշտենցի գրական ժառանգության և, մասնավորապես, նրա արձակ խոշոր կտավների նկատմամբ ընթերցող լայն հասարակայնության բուռն հետաքրքրությամբ / Цель работы определяется повышенным интересом широкого круга читателей к литературному творчеству Хачика Даштенца и, в частности, к его крупным прозаическим произведениям
Ժ.01.08 «ԽՍՀՄ ժողովուրդների գրականություն (հայ գրականություն)» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1991 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան աշխատանքային կարմիր դրոշի շքանշանակիր հայկական պետական մանկավարժական ինստիտուտի հայ գրականության և նրա մեթոդիկայի դասավանդման ամբիոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Հ. Բաբայան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Դ. Վ. Գասպարյան, Կ. Բ. Աղաբեկյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Վ. Բրյուսովի անվան օտար լեզուների պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies