Փոխաբերական տեղաշարժի հիմնախնդիրը տերմինաստեղծման մեջ (անգլերեն իրավաբանական տերմինների նյութի հիման վրա) / The problem of metaphoric displacement in the process of term formation - Սահակյան, Լիլիթ Սերժիկի / Sahakyan Lilit (Երևանի պետական համալսարան, 2012)
Հարուստ և հղկված բառապաշարը լեզվի գոյության գրավականն է, հետևաբար յուրաքանչյուր լեզու հարուստ և զարգացած է համարվում, եթե ունի հարուստ և ճկուն բառամթերք / Реферируемая диссертация посвящена подровному исследованию одной из важнейших провлем в области терминологии - спосовов терминоовразования в юридическом английском, в осовенности метафорического сдвига, рассматриваемого как основу образования английских юридических терминов / It is common knowledge that rich and well-shaped vocabulary is a premise for a developed language
Ժ.02.07 «Գերմանական լեզուներ» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի «Գլաձոր» համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Ք. Գասպարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ա. Սիմոնյան, Ն. Հ. Գասպարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Գյումրիի Մ. Նալբանդյանի անվան մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics