Հայաստանի բարձր պատվարների անվտանգության ինժեներական ապահովման մի քանի խնդիր / Some problems of Armenian large dams enginering safety provision - Մխիթարյան, Լևոն Սուրենի / Mkhitaryan Levon (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարան, 2011)
Մոնիտորինգի համակարգով բնօրինակային դիտումների իրականացումը համարվում է հիդրոտեխնիկական կառուցվածքների անվտանգ շահագործման հիմնական պայմաններից մեկը / Как показывают данные ICOLD (мировой регистр по большим плотинам), в мире многие гидротехнические сооружения, в частности плотины, разрушаются вследствие недостатков в проектировании, или из-за ошибок, допущенных в процессе строительства и эксплуатации / As shows data ICOLD (International Commission On Large Dams), many hydraulic engineering constructions (in particular dams) in the world, have been destroyed due to the bad designing quality, or because of incorrect exploitation
Ե.23.03 «Շենքերի և կառույցների ճարտարագիտական (էներգետիկ, հիդրավլիկ և այլն ) ապահովում» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Ս. Գաբայան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ս. Սարգսյան, Է. Տ. Ջրբաշյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Հայջրնախագիծ ինստիտուտ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 27 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology