Оценка зимостойкости новых сортов и перспективных гибридов винограда / Խաղողի նոր սորտերի և հեռանկարային հիբրիդների ձմռադիմացկունության գնահատումը - Սաֆարյան, Կարեն Արամի / Safaryan Karen (ՀՀ ԳՆ խաղողագործության, գինեգործության և պտղաբուծության հայկական գիտահետազոտական ինստիտուտ, 1994)
Во многих виноградарских регионах ближнего и дальнего зарубежья, расположенных в зонах с резко континентальным и континентальным климатом, виноградные насаждения в холодное время года подвергаются суровому, a нередко и губительному воздействию низких температур и других неблагоприятных условий зимнего периода / Խաղողի տարբեր ծագում ունեցող սորտերի և հիբրիդների վրա կատարվել են ուսումնասիրություններ բույսերի ցրտաձմռադիմացկունության ձևավորման վերաբերյալ, հաշվի առնելով աշնանա-ձմռային շրջանի ագրոօդերևութաբանական պայմանները և որոշ ֆիզիոլոզիական պրոցեսների դինամիկան, որոնք պայմանավորում են վազի կայունության մեխանիզմը ձմռան անբարենպաստ պայմաններին
Զ.01.08 «Խաղողագործություն» մասնագիտությամբ գյուղատնտեսագիտական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1994 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳՆ խաղողագործության, գինեգործության և պտղաբուծության հայկական գիտահետազոտական ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավարներ՝ Կ. Ս. Պողոսյան, Ռ, Ս. Մկրտչյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Լ. Սնխչյան, Վ. Ա. Դավթյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի գյուղատնտեսության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Գյուղատնտեսական գիտություններ / Agriculture