Клиническое применение штамма IP 5832 Bacillus subtilis у новорожденных диареями различной этиологии целью лечения и профилактики дисбактериозов / Bacillus subtilis IP 5832 շտամի կլինիկական կիրառումը տարբեր էթիոլոգիայի դիառեաներով տառապող նորածինների մոտ դիսբակտերիոզների բուժման և պրոֆիլակտիկայի նպատակով - Կարապետյան, Նունե Էդուարդի / Karapetyan Nune (ՀՀ ԱՆ Ս. Խ. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտ, 2000)
Микробиоценоз кишечника является микроэкологической системой пищеварительного тракта, которая сложилась в процессе филогенетического развития человека / Նորածինների մոտ թարախասեպտիկ հիվանդության ժամանակ ամենախոցելի օղակը հանդիսանում է աղեստամոքսային տրակտը, որտեղ մի շարք գործոնների ազդեցության տակ զարգանում են տարբեր էթիոլոգիայի դիսբակտերիոզներ
ԺԴ.00.06- «Մանկաբուժություն» և ԺԴ.00.16 «Համաճարակաբանություն» մասնագիտություններով բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2000 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարանում ; Գիտական ղեկավարներ՝ Վ. Ա. Աստվածատրյան, Ա. Ձ. Համբարձումյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Հ. Բարսեղյան, Գ. Բ. Ղուկասյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ մոր և մանկան առողջության պահպանման գիտահետազոտական կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences