Ծանր մետաղներով աղտոտված հողերի բարելավումը տարբեր բույսերի մշակության միջոցով (ֆիտոմելիորացիայով) Իրանի Խուզիստանի նահանգում / Phytoremediation with different plants in soils polluted with heavy metals in the Khuzistan province of Iran - Մոհեբբի, Աբդուլհամիդ / Mohebbi Abdulhamid (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան, 2013)
Իրանը հզոր ռեսուրսահումքային և արդյունաբերական երկրներից է, որտեղ առաջնային նշանակություն ունեն հանքարդյունաբերությունն ու նավթարդյունաբերությունը / Мощная ресурсосырьевая база и развитая нефтедобывающая и горнометаллургическая промышленность Ирана вместе с другими предприятиями оказывают сильное негативное воздействие на окружающую среду / The enormous base of resources and raw materials and developed oil and mining industries of Iran have a strong negative effect on the environment
Զ.01.01 «Ընդհանուր երկրագործություն, հողագիտություն, ագրոքիմիա» մասնագիտությամբ գյուղատնտեսական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ագրարային համալսարանի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Ս. Հարությունյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Բ. Խ. Մեժունց, Կ. Ա. Ոսկանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ հիդրոպոնիկայի պրոբլեմների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 28 էջ։
Keywords: Գյուղատնտեսական գիտություններ / Agriculture