Բազմաբաղադրիչ նյութերի կիրառմամբ ասբեստազերծ արգելակային ջերմակայուն կոմպոզիտային շփանյութերի ստացման տեխնոլոգիայի մշակումը / Development of production technology of asbestos-free brake heat-resistant friction composites with the application of multicomponent materials - Մելիքսեթյան, Գալուստ Նորիկի / Meliksetyan Galust (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարան, 2018)
20-րդ դարավերջին,արգելակային շփանյութերում օգտագործվող ասբեստաթելքի վնասակար հատկությունների բացահայտվելուց հետո, ՄԱԿ-ին առընթեր ԵՏԽ-ի որոշման համաձայն, 1988թ. հունվարի 1-ից կտրականապես արգելվել է ասբեստաթելքի օգտագործումը արգելակային շփանյութերի բաղադրակազմերում / Организация производства с использованием местного сырья стала жизненно важным требованием в экономике Республики Армения / The organization of production with the use of local raw materials has become a vital requirement in the economy of the Republic of Armenia
Ե.16.01 «Նյութագիտություն» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2018 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարանի գիտական խորհրդի կողմից ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Գ. Աղբալյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ի. Սահրադյան, Ա. Ա. Ալայան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Մեխանիկայի ինստիտուտ ; Ատենախոսություն՝ 140 էջ, սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology