Հայերը սկզբից Արգենտինայում մինչև 1950 - Մատթեոսյան, Վարդան Զոհրապի / Matiossian Vartan (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2005)
Սփիւռքահայ համայնքների եւ համայնքների պատմութեան շատ խնդիրներ մինչեւ օրս էլ կարիք ունեն լուրջ եւ բազմակողմանի ուսումնասիրութեան / В диссертационой работе рассматривается история армянской колонии в Аргентине, которая до сих пор не освещения на армянском языке
է.00.01 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2005 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Բարխուդարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Խառատյան, Ք. Ավագյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 19 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History