Վճարային հաշվեկշռի կարգավորման հիմնախնդիրները Հայաստանի Հանրապետությունում - Մելյան, Արմեն Վարանցովի / Melyan Armen (ՀՀ կառավարությանն առընթեր պետական գույքի կառավարման վարչության կառավարման և տնտեսական բարեփոխումների ինստիտուտ, 2005)
Հետազոտության նպատակը՝ տնտեսագիտական գրականության և վճարային հաշվեկշռի կարգավորման համաշխարհային փորձի ուսումնասիրման միջոցով ՀՀ վճարային հաշվեկշռի կարգավորման հիմնախնդիրների և ընթացիկ հաշվի պակասուրդի հիմնական պատճառների բացահայտումն է և ՀՀ տնտեսության առանձնահատկությունների համատեքստում կարգավորման արդյունավետ ուղիների առաջարկումը / Целью диссертационной работы является выявление основных проблем урегулирования платежного баланса и основных причин дефицита no счету текущих операций, а также предложение эффективных мер no урегулированию этих проблем с учетом особенностей экономики PA
Ը.00.03 «Ֆինանսներ, դրամաշրջանառություն և վարկ» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2005 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԿԱ պետական գույքի կառավարման վարչության կառավարման և տնտեսական բարեփոխումների ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Խ. Մարկոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Բ. Ղուշչյան, Ա. Զ. Հակոբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics