Երկրատեղեկատվական համակարգերի կիրառմամբ ջրատնտեսական համալիրների շահագործման արդյունավետության բարձրացման ուղիները / Ways for increasing the efficiency of the exploitation of water systems by using geo-information systems - Անդրիասյան, Կարեն Անդրանիկի / Andriasyan Karen (Ակադեմիկոս Ի. Վ. Եղիազարովի անվան ջրային հիմնահարցերի և հիդրոտեխնիկայի ինստիտուտ, 2015)
Շրջակա միջավայրին վերաբերող տեղեկատվության հավաքագրումը, ընդհանրացումը և մշակումը ժամանակակից գիտական մտքի հիմնական խնդիրներից մեկն է / Сбор, обобщение и обработка данных об окружающей среде - одна из основных задач современной науки / Environmental information collection, processing and generalization is one of the main problems of modern scientific thought
Ե.23.05 «Ջրատնտեսական համակարգեր և դրանց շահագործումը» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան- 2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Ակադեմիկոս Ի. Վ. Եղիազարովի անվան ջրային հիմնահարցերի և հիդրոտեխնիկայի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Մ. Մկրտումյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Վ. Մարկոսյան, Պ. Վ. Համբարձումյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Հայջրնախագիծ ինստիտուտ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology