Динамика регенеративных процессов при повторных травмах и влияние стресс факторов на гомеостатические показатели / Վերականգնողական գործըթացների դինամիկան կրկնակի վնասումների ժամանակ և ստրես-գործոնների ազդեցությունը հոմեոստատիկ ցուցանիշների վրա - Նուրբեկյան, Լյուդմիլա Վլադիմիրի / Nurbekyan Lyudmila (ՀՀ ԳԱԱ Լ. Ա. Օրբելու անվան ֆիզիոլոգիայի ինստիտուտ, 2006)
Изучение механизмов регенерации поврежденных тканей, разработка методов и способов, способствующих сохранению гомеостаза и организма полноценному восстановлению физиологической и морфологической целостности поврежденных тканей, a также стресса относятся к числу самых актуальных и сложных медикобиологических проблем / Ուսումնասիրվել Է հուզումա-ձայնային ստրեսի /ՀՁU/ և կրկնակի տրավմաների ազդեցությունն օրգանիզմի որոշ հոմեոստատիկ ցուցանիշների և ռեգեներատիվ-վերականգնողակ գործընթացների վրա, նպատակ հետապնդելով մշակել մեթոդներ ու մոտեցումներ, որոնք ավելի արդյունավետ կնպաստեն վնասված օրգանիզմում ընթացող հարմարվողական-վերականգնողական գործընթացներին
Գ.00.09 «Մարդու և կենդանիների ֆիզիոլոգիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ԳԱԱ Լ. Ա. Օրբելու անվան ֆիզիոլոգիայի ինստիտուտի գիտական խորհրդի ; Գիտական ղեկավար՝ Խ. Հ. Նահապետյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ջ. Ս. Սարգսյան, Է. Ա. Ավետիսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology