Լեռնային գետերի ջրընդունիչ կառուցվածքների կատարելագործման ուղիները / Ways то improve water intake structures on mountain rivers - Ասատրյան, Հովհաննես Լեռնիկի / Asatryan Hovhannes (ՀՀ ԿԳՆ ճարտարապետության և շինարարության Հայաստանի ազգային համալսարան, 2018)
Հայաստանի Հանրապետությունը հարուստ է խմելու ջրի ստորերկրյա աղբյուրներով, սակայն ոչ բոլոր բնակավայրերն են կարողանում օգտվել դրանցից, քանի որ դրանք անհավասարաչափ են տեղաբաշխված / Настоящая работа является результатом многолетней практической работы в сфере эксплуатации систем водоснабжения и водоотведения, а также научно-методических разработок автора, проведенных в Национальном университете архитектуры и строительства Армении / This work is a result of many years of practical work in the field of exploitation of water supply and drainage systems, as well as scientific and methodological developments of the author, conducted at the National university of architecture and construction of Armenia
Ե.23.03 «Շենքերի և կառույցների ճարտարագիտական (էներգետիկ, հիդրավլիկ և այլն) ապահովում» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2018 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Ճարտարապետության և շինարարության Հայաստանի ազգային համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Ա. Փետևոտյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Յա. Մարգարյան, Ա. Հ. Սերգոյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Հայջրնախագիծ ինստիտուտ» ՓԲԸ ; Ատենախոսություն՝ 123 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology