Прочность и деформативность стен из монолитного бетона на природных пористых заполнителях с применением несъемной опалубки в виде стеклофибробетонных тонкостенных листов / Ապակեֆիբրոբետոնե բարակապատ թերթերից չհանվող կաղապարամածերի կիրառմամբ բնական ծակոտկեն լցանյութերով միաձույլ բետոնե պատերի ամրությունն ու դեֆորմացիան - Իսրաելյան, Սիրուշ Համայակի / Israelyan Sirush (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի ճարտարապետաշինարարական ինստիտուտ, 1996)
Монолитное домостроение является одним из прогрессивных видов индустриального строительства / Ատենախոսությունը նվիրված է բեռնվածքի ազդեցության տակ չհանվող կաղապարամածով միաձույլ բետոնե պատի հատվածի համատեղ աշխատանքի փորձարարական ուսումնասիրմանը բնական ծակոտկեն լցանյութերի օգտագործմամբ
Ե.23.01 «Շինարարական կոնստրուկցիաներ, շենքեր, կառույցներ և շինարարական մեխանիկա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1996 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի ճարտարապետաշինարարական ինստիտուտի «Երկաթբետոնե, քարե կոնստրուկցիաների և կառուցվածքների սեյսմակայունություն» ամբիոնում, փորձարարական աշխատանքները իրագործվել են ՀայՇինՃարտ ԳՀ ինստիտուտում (այժմ «Հայսեյսմշին և ԿՊ ԳՀԻ» ՓԲԸ) ; Գիտական ղեկավար՝ Թ. Գ. Մարգարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ` Կ. Հ. Քարամյան, Ա. Մ. Ասրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Հայնախագիծ» ԲԸ ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology