Տավարի նախաստամոքսների հիպոտոնիան և նրա բուժումը դեղանյութերի նոր համակցությունով - Գյուլնազարյան, Սուսաննա Վասիլի / Gyulnazaryan Susanna (Հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիա, 2004)
Անասնագլխաքանակի և մթերատվության պահպանման խնդրի հաջող կատարումը պայմանավորված է անասնաբուժա-անասնաբուծակա առաջավոր, ժամանակակից մեթոդների ներդրումով, որոնք և բարձրացնում են կենդանու օրգանիզմի ընդհանուր դիմադրողականությունը, կանխագելում հիվանդությունների առաջացումը / Гипотония и атония преджелудков имеет широкое распространение и составляет 20-30% всех внутренних незаразных болезней жвачных. Среди заболеваний пищеварительной системы наиболее часто регистрируются заболевания преджелудков (гипотония, тимпания переполнение рубца, травматический ретикулит т.д.)
ԺԶ.00.01 «Կենդանիների ներքին ոչ վարակիչ հիվանդությունների ախտորոշում և բուժում» մասնագիտությամբ անասնաբուժական գիտություն թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիայում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Մ. Սաֆրազբեկյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Զ.Նաղաշյան, Ս. Ս. Ավագյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ գյուղնախարարության «Անասնաբուծության և անասնաբուժության գիտական կենտրոն» ՊՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Անասնաբուժություն / Veterinary