ՀՀ Լոռու մարզի վայրի հումքատեսակներից բուսաթեյերի արտադրության տեխնոլոգիաների հիմնավորում - Մեհրաբյան, Արմեն Չելյուսկինի / Mehrabyan Armen (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան, 2006)
Հայաստանում տարածված վայրի թեյաբույսերի, դրանց վերամշակման տեխնոլոգիական ռեժիմների և բուսաթեյերի արտադրության վերաբերյալ գրականության վերլուծությունը թույլ է տալիս եզրակացնել, որ բնագավառը Հայաստանի Հանրապետությունում բավարար ուսումնասիրված չէ և այս աշխատանքը միտված է չլուսաբանված հարցերի գիտական պարզաբանմանը / Анализ литературы о распространенных в Армении дикорастущих растительных чаев, технологических режимах их переработки и производства травяных чаев позволяет сделать вывод о том, что в Республике Армения данная область недостаточно изучена и данная работа направлена ​​на научное разъяснение непонятных вопросов
Ե.18.01 «Բուսական ծագման մթերքների վերամշակման և արտադրության տեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ագրարային համալսարանի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ ժ. Գ. Աղաջանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Գ. Գաբզիմալյան, Ս. Ս. Աբովյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 17 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology