Տրամաբանական որոշ համակարգերում արտածումների բարդության գնահատականների ճշգրտումը - Ճիտոյան, Արման Սամվելի / Tchitoyan Arman (Երևանի պետական համալսարան, 2018)
Արտածումների բարդության տեսությունը ուսումնասիրում է բարդության գաղափարը տրամաբանության տեսանկյունից: Թեորեմի ապացուցման բարդության մեծությունը կարելի է նկարագրել տարբեր եղանակներով՝ ինչպիսին են տրված համակարգում նրա կարճագույն ապացույցի երկարությունը (size), քայլերի քանակը (steps), օգտագործված տարածության մեծությունը (space), յուրաքանչյուր քայլում օգտագործված պնդումների մեծագույն երկարությունը (width) / В диссертации исследованы два основных направления количественного изучения пропозициональных систем выводов двузначной и многозначных логик: оценки величин различных сложностных характеристик выводов для ряда новых пропозициональных систем, уточнение ряда известных нижних и верхних оценок длин и шагов выводов для некоторых традиционных систем выводов / Two main subjects of this thesis for two-valued and many-valued in different propositional systems for steps and sizes of proofs in are the quantitative studies of propositional proof systems logics: investigations of different proof complexity measures and improvement of some known lower and upper bounds some systems
Ա.01.09 «Մաթեմատիկական կիբեռնետիկա և մաթեմատիկական տրամաբանություն» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2018 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ա. Չուբարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ի. Դ. Զասլավսկի, Ս. Մ. Սայադյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 90 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics