Технология получения спирта из растительного сырья амаранта и их химическая характеристика / Ամարանտ բուսական հումքից սպիրտի ստացման տեխնոլոգիան և նրա քիմիական բնութագիրը - Կազումյան, Լևոն Նորիկի / Kazumyan Levon (ՀՀ ԳՆ ՀԳԱ «ՊԱՐԵՆ» գիտաարտադրական և նախագծային ՊՓԲԸ, 2003)
В трудной экономической ситуации, сложившейся в Армении, важным резервом для получения этилового спирта взамен зерновых и картофеля, является поиск растительного сырья обладающего высоким адаптивным потенциалом, приспособленным к местным условиям возделывания / Ժամանակակից գիտատեխնիկական առաջընթացում հանրապետությունում սպիրտի ստացման հիմնախնդիրներից մեկը տեղական էժան հումքի ընտրությունն է, որի օգտագործումը կնպաստի տնտեսապես արդյունավետ արտադրության կազմակերպմանը
Ե.18.06 «Ալկոհոլային և ոչ ալկոհոլային խմիչքների արտադրության տեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2003 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ գյուղատնտեսության նախարարության «Խաղողապտղագինեգործության գիտական կենտրոն» ՊՓԲԸ-ի գիտխորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Ն. Մ. Բեյլերյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ծ. Լ. Պետրոսյան, Գ. Ա. Սամվելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական տնտեսագիտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology