Контактная транссклеральная циклофотокоагуляция диодовым лазером в лечении абсолютных глауком / Դիոդային լազերով կոնտակտային տրանսսկլերալ ցիկլոֆոտոկոագուլյացիան բացարձակ գլաուկոմայի բուժման ժամանակ - Բունիաթյան, Իրինա Յուրիի / Buniathyan Irina (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2007)
Абсолютная глаукома - исход всех клинических форм глаукомы, протекающих неблагоприятно и заканчивающихся слепотой / «Ոչ հեռանկարային» բացարձակ գլաուկոմաներն, առավել ևս բարդացած նեովասկուլյարիզացիայով, մինչ այժմ հանդիսանում են ակնաբուժության խնդիրներից մեկը / Neovasular glaucoma (NVG) is one of the most complicated of the glaucomas to treat effectively
ԺԴ.00.19 «Աչքի հիվամդություններ» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել Է Մ. Հերացու անվան ԵՊԲՀ-ի ստոմատոլոգիական ֆակուլտետի գիտական խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Հ. Վարդանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ L. Հ. Բարսեղյան, Լ. Ա. Ոսկանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀԱՆ «Քանաքեռ-Զեյթուն» բժշկական կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 17 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences