Աբստրակտ արվեստի ձևավորումն ու ընթացքը Հայաստանում / Formation and development of abstract art in Armenia - Աղլամազյան, Արման Սամվելի / Aghlamazyan Arman (ՀՀ ԳԱԱ արվեստի ինստիտուտ, 2015)
Վերացական արվեստը 20-րդ դարասկզբին միաժամանակ տարբեր արվեստագետների ստեղծագործություններում ծնունդ առած գեղարվեստական նոր որոնումների և փորձարկումների արդյունք էր /В формировании современного искусства абстрактное мышление сыграло своего рода поворотную роль, поскольку многих мастеров данного периода реалистические инструменты художественной репродукции перестали удовлетворять так, как прежде / An abstract and formative way of thinking in modern art appeared to be a turning point when for various artists the realistic means of art reproduction were already not as satisfactory as before
Ժէ.00.03 «Կերպարվեստ, դեկորատիվ և կիրառական արվեստ, դիզայն» մասնագիտությամբ արվեստագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի գեղարվեստի պետական ակադեմիայում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Հ. Ղազարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Դ. Գ. Քերթմենջյան, Ա. Բ. Գալստյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Արվեստագիտություն / Art