Լոռու մարզի բնական և անթրոպոգեն լանդշաֆտների վիճակի գնահատումը, դրանց բարելավման ուղիները / Assessment of the state of natural and anthropogenic landscapes of Lori region, ways to improve them - Բաղդասարյան, Սասուն Սամվելի / Baghdasaryan Sasun (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2012)
Բնօգտագործման էկոլոգացումը մեր ժամանակների ամենահրատապ խնդիրներց մեկն է / Уникальные по PA лесные, горно-пастбищные, сенакосные и плодородные горно-степные ландшафты Лорийкого марза быстрыми темпами деградируют и нуждаются в сохранении и улучшении / The urgency of landscape improvement in the Lori Region is conditioned by the fact that here some rare rich and forest prairie mountainous pastures, meadows and other valuable living-place complexes are being rapidly degradated so that they are in head of a serious support and improvement
ԻԴ.03.01 «Ֆիզիկական աշխարհագրություն, գեոմորֆոլոգիա, օդերևութաբանություն և կլիմայագիտություն» մասնագիտությամբ աշխարհագրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝Ա. Վ. Խոյեցյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Մ. Կարապետյան, Լ. Մ. Մարտիրոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ էկոլոգոնոոսֆերային հետազոտությունների կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science